Περισσότερα παιδιά, μεγαλύτερα αυτοκίνητα

 

b_300_300_16777215_00_images_eikones1_babys.jpg


Σε αύξηση των πωλήσεων μεγάλων οικογενειακών αυτοκινήτων στην Κίνα προσβλέπουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς εκτιμούν πως περισσότερα ζευγάρια Κινέζων θα αποκτήσουν δεύτερο παιδί ως αποτέλεσμα της απόφασης που έλαβε η κινεζική ηγεσία στα τέλη Οκτωβρίου να χαλαρώσει την πολιτική του ενός παιδιού.
Σε έκθεση αυτοκινήτων που διοργανώθηκε στην πόλη Γκουανγκτζού και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (29-11-2015), τα λεγόμενα μίνι βαν, οικογενειακά αυτοκίνητα με επτά θέσεις, είχαν την τιμητική τους, ενώ η Volkswagen παρουσίασε υπερμεγέθεις εκδοχές των μοντέλων της Τουράν και Γκουανγκτζού. Μέχρι στιγμής τα αυτοκίνητα επτά θέσεων αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% των πωλήσεων οχημάτων στην Κίνα, αλλά πηγές της βιομηχανίας αναφέρουν πως αυξάνονται οι πωλήσεις τους με ρυθμό πολύ ταχύτερο από εκείνον του συνόλου των πωλήσεων αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την Ενωση Κινεζικών Αυτοκινητοβιομηχανιών, οι πωλήσεις μεγάλων οικογενειακών αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν τους πρώτους 10 μήνες του έτους κατά 7,8%, ενώ το σύνολο των πωλήσεων αυτοκινήτων κατέγραψε αύξηση μόλις 1,5%. Παράγοντες της βιομηχανίας εκτιμούν πως γενικά στην Κίνα το ενδιαφέρον για μεγάλα αυτοκίνητα είναι έντονο, καθώς είναι σύνηθες στη χώρα να ζουν τα ζευγάρια με τους γονείς και τους στενούς συγγενείς στο ίδιο σπίτι.

(πηγή reuters.com, ελληνική μετάφραση kathimerini.gr)